-
Who's Online (See full list)
-
By Nemanja-e36 · Posted
Auto se vozi svaki dan i svaki dan uzivam u njemu. Posto je kod mene 2 godine, primetio sam neka manja lupkanja napred, vecinom verovatno mojom krivicom jer je auto dosta veliki pa igram fudbal sa betonskim kuglama i nasedam na ivice trotoara, al ajd necemo o tome bas Nadjem ja da mi desno donje rame tj kugla ima lufta, narucim novo i zamenim, ja sav srecan odem na optiku i lik digne ceo auto i kaze ovde imas lufta, ovde imas lufta, ovo zameni i prica lik... A ja to nista nisam primetio kad dignem samo recimo prednji desni tocak jer se valjda auto ukruti pa se ne primeti luft toliko... Gledam ja cene prednjeg trapa i svuda od 40 do 50k dinara... Previse... Narucim ja lepo reparirane tj ceo prednji trap. Krenem ja to sve da skidam, zavrtim lezaj kad ono krlja. Okej ajmo i novi lezajevi, skinem ja glavcinu, gledam amortizere a ono hrom se odvaljuje. Nista skidaj i amorte dole, kad ono solje imaju boga oca lufta, nista narucim ja i solje... Tako da od jednog ramena ja na kraju SVE napred zamenio, svaki silen svako rame svaku gumu, lezajeve amorte, solje. Najteze mi je bilo odvrnuti sferni zglob unutrasnje spone sto ulazi u letvu volana. Odvrtao sam je 2 dana! Neverovatno koliko je spekla bila! Grejem, hladim, lupam, dizem auto koliko upirem, a bojim se bas bas jako da njakam da ne skenjam letvu volana... Drugog dana, uzmem ja brusilicu i isecem sve i zavarim sipke za sferni zglob na obe strane i zovem drugare i nekako, jedva uspemo da odvrnemo... Srecan sam bio ko malo dete! Pakujem ja sve i vidim da lezajevi ne odg i da su momci u KIT comercu OPET zeznuli, jako losa iskustva imam sa njima, em posalju pogresni deo, em narucis swag a dobijes topran u kutiji, em posalju tvoju robu drugom majstoru greskom, stalno ali bas stalno nesto zahebu! Nista narucim ja kod drugog lika i stigne i sve ja to lepo namontiram sav srecan, pazio na sve, sve podmazivao, brisao, cistio, zatezao u NM kako fabrika kaze, ma srecan ko beba. Sednem u auto i da ga upalim ono tajac... Okej ajmo nov akumulator jer je ovaj bio vec losiji, davao mi je znake vec neko vreme ali eto dosao minus i cao Namontiram ja akumulator i zapalim za NS da odradim reglazu trapa. Covek gleda ne veruje da je sve novo, a ja ko po oblacima I kaze ne valaju ti nazad tockovi kao i njih treba podesiti, ma reko steluj kad sam tu vec odradi sve kako treba. Jedva lik odradi zadnji levi tocak, i na desnom pukne sraf za stelovanje... Rekao mi je da ne bi on to radio ali ja sam rekao da nosim krivicu. Nema veze, dodjem kuci, nema boga izbiti sraf, ZAVAREN u silenu... Pokusavam 2 sata ma ni makac! Pri tom dignem ceo auto nazad i primetim da mi zadnja ramena na oba tocka imaju lufta... Danas odem kod drugara na kanal jer nisam vise mogao da lezim, sve me boli od prednjeg trapa Ni tamo nisam upeo izbiti sraf! Na kraju sam morao skinuti celu zadnju glavcinu tj rame i iseci sraf. Doneo kuci i izbio sraf na presi... Sutra mi stizu srafovi i zadnja ramena pa se nadam da sutra zavrsavam sve! Auto je za nijansu tvrdji jer reparirana ramena imaju punu gumu, ali sto se tice zategnutosti i upravljivosti auto je TOP! Cini mi se da su reparirana ramena cak i boljeg kvaliteta od nekih novih... Malo duzi post ali neka, volim da banem na ovaj forum uvek Evo par slika: -
By Nemanja-e36 · Posted
Svaka cast na odrzavanju. Ja sam mom 520d e39 pocupao i egr i sve te hladnjake i termostate za isti! I posle zamene oba termostata sporo je dizao temperaturu i imao knedle pri punom gasu... Posle cipovanja auta na stage 1 covek mi kaze skini i fizicki egr (softverski sam ga ugasio kad se cipovao auto po mom zahtevu) Sve ja to lepo poskidao auto radi kao sat! Knedlu je imao jer je bio vakumski iskljucen egr ali je u punom boostu malo otvarao egr i tu gubio snagu! Sad kad sam to povadio mirna backa -
Find Your Perfect Companion for a Night Out in Your City
-
Find Women Who Want to Have Fun Without Strings in Your City
-
One Night Stands Made Easy in Your Town
-